Informasjon om nivåene i tennisskolen

RØDT NIVÅ:

Rødt nivå er for barn fra 5 -7 år. Her spiller man på en microbane med røde baller som spretter 25% av en gul tennisball. På dette nivået lærer spillerne grunnleggende forhand, backhand og serve. De skal kunne bevege seg i forskjellige retninger og ha balanse når de stopper. Videre skal de kunne spille ballen til hverandre på ulike måter (kaste, slå, ta i mot og balldueller). Når det gjelder spill skal de ha en forståelse av banestørrelsen, kunne telle poeng, miniserve, dømme en ball ut/inn og kunne styre ballen vekk fra motspiller. Det jobbes også med å kunne samarbeide med andre spillere og lytte til beskjed fra trener.

ORANGE NIVÅ:

Orange nivå er for barn fra 7-10 år. Det spilles med oransje baller som spretter 50% av en gul tennisball og det spilles på en 18 meters bane. På dette nivået skal spillerne lære raskt og effektivt fotarbeid, kunne reagere kjapt, effektivt og løpe i forskjellig tempo.

Spilleren skal kunne tilbakeføring av racket, treffpunkt og avslutning. Både teoretisk og praktisk. Holde en ball i spill, både rett og cross. Når det gjelder serve skal spilleren kunne serve med god balanse, ha en sammenhengende bevegelse og høyt treffpunkt. Kunne game-telling.

Spilleren deltar på turneringer U10.

GRØNT NIVÅ:

Siste trappetrinn er grønt nivå og er for barn fra 9-12 år. Denne ballen spretter 75% av en gul tennisball og det spilles på full bane.

Spillere på dette nivået skal ha et godt fotarbeid og forstå viktigheten av dette. Kunne forandre høyde, fart, retning og spinn på ballen. Serve i en sammenhengende bevegelse med god balanse. Vite forskjellen på første og andre serve og kunne bruke dette.

Kunne enkel taktikk som å vite når man bør angripe og når man bør holde ballen i spill.

Spilleren deltar på turneringer U12.

 

Merk;

Det er ikke alltid enkelt å plasser litt eldre barn, f.eks. en 10-åring som aldri har spilt tennis tidligere. Vi forventer ikke at dette barnet trenger å starte på det røde nivået, men er nødt til å finne et nivå som passer. Dersom nivået er for høyt vil ikke barnet lære noe og motivasjonen blir borte.

Telefon

67 12 02 66

Adresse

Nyveien 12, 1369 Stabekk

Epost

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg oss

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre våre tjenester. Ved å bruke nettsiden tillater du oss å bruke informasjonskapsler.
Ok