Krav om politiattest i idrettslag

Krav om politiattest i Stabekk Tennisklubb

Alle som skal lede og trene barn og unge under 18 år skal fra 1. januar 2009 ha gyldig politiattest. Dette gjelder også trenere / ledere som er 15-18 år. Disse skal ha signert søknad av foresatte. (mer info nedover siden)

Hvordan søke:

1. Man søker via ID porten og benytter Min ID. Lenke finner du her. Man kan også laste ned søknaden her og sende den i posten. 
                    
2. Det er nødvendig med et signert bekreftelsesskjema fra klubben, og dette fåes ved henvendelse til Line Hawken, klubb-koordinator, tlf. 90 92 21 24. Dette må scannes og vedlegges søknaden:

3. Politiet sender ferdig behandlet attest som ordinær post hjem til den søknaden gjelder for.  Den sendes ikke til idrettslaget.

For søkere under 18 år

Er søkeren under 18 år må søkeren benytte skjemaet vedlagt her.


Framvisning:

Den søknaden gjelder for, skal framvise sin politiattest til klubben, ved. Line Hawken, klubb-koordinator, tlf. 90 92 21 24.

Politiattestansvarlig er styremedlem Jan Dahm-Simonsen,  tlf. 93 21 56 07. Han kan svare på evt. spørsmål.


Stabekk Tennisklubb skal ikke lagre attesten, men kun få den framvist til gjennomsyn. Begge representanter har taushetsplikt overfor uvedkommende i forhold til de opplysninger de får kjennskap til.
  
Fremvisning av gyldig politiattest skal i praksis være gjort før man leder aktivitet, men idrettsforbundet har åpnet opp for en kort overgangsordning for de som har søkt, men enda ikke har fått framvist. Da anbefaler idrettsforbundet at det minimum er to trenere tilstede på trening.

--------------
Vedtaket

Styret i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) vedtok 10. mars 2008 og iverksatte 15.oktober, at hele norsk idrett skal kreve politiattest mot seksuelle overgrep mot barn. Ordningen trer i kraft 1. januar 2009, og det betyr at alle som har oppgaver med barn og unge under 18 år i klubben må søke om politiattest NÅ !
--------------

Alle ansatte og frivillige som skal utføre oppgaver for Stabekk Tennisklubb som innebærer et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige eller mennesker med utviklingshemming skal fremskaffe politiattest.

Politiattesten inneholder kun opplysninger om personen for tiden er siktet/tiltalt eller tidligere ilagt forelegg/dømt for brudd på bestemmelser i straffeloven om seksualforbrytelser overfor barn. Idrettslaget har ikke anledning til å be personen om å innhente politiattest for andre straffbare forhold. Innhenting av politiattester er gratis.

Personer som ikke har fremvist politiattest uten merknad, eller ikke har villet fremvise attest, kan ikke settes til oppgaver som innebærer et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige eller mennesker med utviklingshemming.

Idrettens organisasjonsledd skal hente inn ny politiattest når den gjeldende er tre år gammel. 

Du kan lese mer om ordningen og hvordan den håndteres her. Her kan også skjemaet lastes ned.

Telefon

67 12 02 66

Adresse

Nyveien 12, 1369 Stabekk

Epost

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg oss

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre våre tjenester. Ved å bruke nettsiden tillater du oss å bruke informasjonskapsler.
Ok